Periode maandag 22 juni 2015 - maandag 29 juni 2015. Route Fauske, Storfjellet, Mo i Rana, Korgen, Harran, Grong, Melhus (bij Trondheim), Surnadal, Bud.

 

Maandag 22 juni 2015.

 

Vanmorgen kruip ik eerst even achter de laptop. Om 9.45 uur ga ik de 2e camping even bellen (de eigenaresse van de 1e camping is altijd wel aanwezig) en dat had ik niet 10 minuten later moeten doen, want dan was het vandaag niet meer gelukt om af te spreken. De eigenaresse van Rognan Fjordcamp moet namelijk om 11.00 uur weg en dat is vanaf Fauske nog 35 minuten rijden. Maar onderweg moet ik ook nog een ander camping bezoeken en dat lukt volgens mij allemaal net ...

 

Binnen 7 dagen ben ik vertrokken (record) en rijd ik naar de iets ten zuiden van Fauske gelegen Fauske Camping. Ik heb geluk, de eigenaresse is aanwezig en we kunnen direct in gesprek. Nou ja in gesprek ... De eigenaresse spreekt geen Engels en slechts een paar woorden Duits. Nu kan ik het Noors wel redelijk volgen, maar als ze mij niet verstaat .... En dus wordt er een (vaste) Duitse campinggast bij gehaald die Noors spreekt en die vertaalt vervolgens. Als alles is doorgenomen en het contract voor promotie van de hytter is verlengd, ga ik weer gauw verder.

 

Om 10.45 uur rijd ik Rognan Fjordcamp op en een paar minuten later zit ik met Hannah - de eigenaresse - in gesprek. Ook dit verloopt goed en ook hier wordt de promotie voor de hytter verlengd en verwacht ik dat ze ook promotie bij Campingnavigator gaat opstarten.

Ik maak even een rondje over deze mooie camping met veel ruimte. Doordat er veel ruimte is gaan de kampeerders automatisch wat verder van elkaar af staan.

Wil je meer informatie over Rognan Fjordcamp, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/4377/vakantiewoning/nordland/noorwegen.

 

Ik kruip weer in mn camper en maak me op voor de bergetappe naar Mo i Rana. Ik passeer straks de Poolcirkel weer en ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel sneeuw daar ligt.

Nog voordat ik "boven" ben zie ik de besneeuwde bergtoppen al weer gauw dichterbij komen:

Even later rijd ik over de Storfjellet, een enorme hoogvlakte waar dus ook het Polarcenter is gevestigd. Wauw ... wat is dit mooi !!

 

Even verder bereik ik het Polarcenter. Op 26 juni 2013 ben ik hier met Hennie geweest en toen zag het er zo uit:

Zoals je ziet ligt er nu iets meer sneeuw:

Het ligt zelfs nog op de parkeerplaats tussen de campers:

Dit keer rijd ik door, maak nog 1 foto (omdat het zo'n mooi gezicht is ...):

en als ik het grootste gedeelte van de afdaling gehad heb en het inmiddels al bijna 13.00 uur is, stop ik even om wat te eten. En daarna gaat het weer door naar Mo i Rana.

Rond 14.30 uur arriveer ik op Mo i Rana Camping en opnieuw tref ik het ... eigenaar Tore is in de receptie. Maar hij heeft weinig tijd en vraagt of ik hier blijf overnachten ... ach, nou toe maar :-) We spreken later op de middag af en ik ga op zoek naar een plekje.

Niet verwacht dat ik dit deze zomer nog zou zeggen, maar het is behoorlijk warm ! Dus direct de korte bokse an en als ik de camper geinstalleerd heb, kruip ik met een bakkie koffie achter de laptop.

 

Om half 5 ga ik richting receptie en het gesprek met Tore is prima. De contracten voor zowel Campingnavigator als de promotie van de hytter (Mol Travel) worden verlengd en tevreden loop ik terug richting de camper.

Hier ben ik wel blij mee want Mo i Rana Camping is een mooie camping. Goed verzorgd en met het sanitair is niets mis mee. Van de naastgelegen fabriek (zie je niet) heb je niet echt last. Je hoort het wel, maar het is een monotoon geluid en in mijn ogen (of oren :-) veel beter dan dat je direct langs de E6 of langs het spoor overnacht. Dit keer heb ik geen foto's gemaakt (vergeten), maar 2 jaar geleden stonden we op exact dezelfde plek:

 

Wil je meer info, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/3078/vakantiewoning/nordland/noorwegen.

Terug in de camper check ik nog even mn mail en ga daarna met het eten aan de slag. En dus zit ik even later met een "bak nasi voor mn snufferd" naar Masterchef te kijken :-).

Daarna even afwassen, nog even achter de laptop en daarna CSI kijken en mn vriendin bellen.

 

Dinsdag 23 juni 2015.

 

Vannacht heb ik prima geslapen en als ik uit bed klim is het nog steeds een redelijke temperatuur .... al is het zonnetje verdwenen.

Eerst even lekker douchen en daarna antwark. Voor vandaag heb ik geen lange rit voor de boeg, maar wel op korte afstand 3 afspraken en later op de ochtend heb ik daar de afspraken voor gemaakt.

 

Vanmorgen ben ik grotendeels bezig met het bijwerken van mn verslag, beantwoorden van mailtjes, met de boekingsadministratie en het voorbereiden van de komende tijd te bezoeken campings. Genoeg te doen.

Tussen de middag ga ik even een broodje eten en rond 13.30 uur ga ik weer op pad. Verder zuidwaarts !

 

Ik groet Tore - de eigenaar - nog even, gooi de tank in Mo i Rana nog even vol (prijs ook hier in Mo i Rana altijd redelijk laag, veel lager dan bijv. aan de kust !) en volg de E6 tot Dalsgrenda, een klein plekkie iets onder Mo i Rana. Daar bezoek ik Yttervik Camping welke alleen op mijn eigen site www.vakantiewoningen-in-europa.nl staat. De eigenaar is aanwezig, maar even druk. Het is droog, dus maak ik even een rondje over deze camping.

 

Even later kunnen we - op de veranda van zijn woning - in gesprek en het contract voor promotie van de hytter (eeerrrruuggg mooi !!) wordt verlengd.

Wil je meer informatie over Yttervik Camping, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/3079/vakantiewoning/nordland/noorwegen.

 

Ik draai weer de E6 op en stop 15km. zuidelijker in Bjerka op de gelijknamige camping. Ik ben iets aan de vroege kant en eigenaar Leif is nog niet aanwezig. En dus maak ik vast een rondje over de camping. Op de camping zie ik ook de grote truck van Rotel staan, oftewel das Rollende Hotel :-). Sjonge jonge ... ik zie dat soort trucks c.q. bussen wel vaker rijden, maar dit lijkt meer een truck voor het vervoeren van dieren. Als ik op de Duitse site kijk (www.rotel.de) valt het nog wel mee, maar als even later op Bjerka Camping de bus met mensen arriveert en ze de vrachtwagen "gaan uitvouwen" en de slaapplaatsen tevoorschijn komen, voel ik me ineens wel heel erg blij met mn campertje :-).

 

Even later is eigenaar Leif gearriveerd en het gesprek komt wat stroef op gang, maar het resultaat is prima. Ik doe al jaren pogingen om met hun in gesprek te komen, maar tot op heden was me dat nog nooit gelukt. Eigenlijk was het gesprek dus alleen al een vorm van overwinning. Als ik dan na een uurtje met 2 mooie contracten de camping af rijd, ben ik dan ook helemaal happy de peppie.

 

Bjerka Camping is mooi centraal gelegen en niet direct aan de E6 gelegen, dus je hebt niet erg veel last van het verkeer. De camping ligt mooi aan een meer:

en op Bjerka Camping zijn standaard hytter en wat grotere hytter te huur. Kijk maar even op http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/4606/vakantiewoning/nordland/noorwegen voor meer informatie.

 

Ik draai de E6 weer op en rijd verder naar mn eindbestemming van vandaag: Korgen Camping, iets verderop. De eigenaresse weet dat ik kom en arriveert vanavond pas op de camping. En dus ga ik op zoek naar een plekje en dat komt op deze camping nogal nauwkeurig. Tenminste wat de TV-ontvangst betreft. Ik overnacht hier eigenlijk telkens als ik dit tripje maak, maar weet natuurlijk niet altijd meer waar ik precies gestaan heb. Nu - achteraf - zie ik deze foto's van 4 juli 2010:

 

Toen ik hier net aan kwam zette ik de camper in 1e instantie neer achter dat bosje voor mn camper (dus waar die andere camper staat). Maar daar kon ik de schotel niet "over de berg heen krijgen". Uiteindelijk heb ik neergezet waar die campers op de 2e foto staan.

Nu kan het ook liggen aan het feit dat ik inmiddels weer overgeschakeld ben op Astra 3 en die heeft een wat minder bereik dan Astra 1. Dit is trouwens weer de 1e keer dat Astra 3 weer werkt. Zoals eerder al geschreven staat de Astra 3 "verder weg" en dan heeft de schotel in Noord Noorwegen en bijv. Portugal en Griekenland geen ontvangst meer. Je kunt dan overschakelen op Astra 1 maar dan heb je een minder beeld en geluid en bovendien geen ontvangst van zenders als Veronica, RTL 8 en SBS9. Niet echt een ramp trouwens.

 

Het internet werkt hier prima en dus ga ik direct aan het werk. Tegen 18.00 uur ga ik met het aan de slag (Nasi 1 ;-) en kijk onder het eten naar Masterchef. Daarna even afwassen en rond 20.00 uur bel ik de eigenaresse even of ze al weet hoe laat we in gesprek kunnen. Ze geeft aan dat ze om 21.00 uur bij me komt. Mooi ! Het gesprek met de eigenaresse van Korgen Camping is prima en de promotie voor de hytter wordt verlengd.

Meer info op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2693/vakantiewoning/nordland/noorwegen.

 

o We bespreken ook de toekomst van de camping. Een aantal jaren geleden heeft de eigenaresse namelijk besloten om "een stapje terug te doen" met de camping. De receptie is gesloten en voor betaling van de overnachting kun je het geld in een enveloppe deponeren. Ze loopt zelfs met de gedachte om het camping gedeelte te gaan sluiten en telkens als ik hier kom probeer ik haar op andere gedachten te brengen. Wat dit is gewoon zo'n leuke kneuterige camping. Heerlijk rustig gelegen aan een rivier. Het sanitair is schoon, maar verouderd. En daar zit m nu juist de kneep. De eigenaresse weet niet of ze wel weer in de camping wil gaan investeren. Ik reik haar wat ideeen aan en het lijkt of ze er serieus naar gaat kijken. Wordt vervolgd :-).

 

Woensdag 24 juni 2015.

 

Vandaag heb ik weer een flink stuk voor de boeg en daarom bel ik de 1e te bezoeken klant even om te vragen wanneer we om tafel kunnen. Mn contactpersoon geeft aan dat hij wel op de camping is en dat het dus niet zoveel uit maakt. En dus kruip ik eerst nog even een tijdje achter de laptop en maak tegen 11.00 uur de camper klaar voor vertrek. Het weer is inmiddels overgegaan in "pokkenweer" en het regent behoorlijk.

 

Mn 1e doel is Mosjoen, een ritje van ongeveer 45 min. rijden. Even een tip: als je vanaf Korgen Camping richting het zuiden rijdt, zorg er dan voor dat je goed wakker bent ! Want zodra je de E6 op draait, ga je een 8.6 km. lange tunnel in ....

Ik heb inmiddels een paar bakken koffie achter de kiezen en rijd zonder problemen door de tunnel en bereik rond 11.45 uur PlusCamp Mosjoen. Het duurt voordat campingdirecteur Per is opgetrommeld, maar het gesprek met hem is prima en een half uurtje later is alles geregeld.

 

Het is inmiddels bijna 12.30 uur en de hoogste tijd om een broodje te eten, maar ik ga eerst nog een stukkie rijden. Naar mn eindbestemming (Harran) is het nog 174km. rijden. Wel grappig ... mn navigatiesysteem geeft dus aan dat ik over 174km. af moet slaan:

Ik blijf dus continue op de E6 en doe er dan ca. 2,5 uur over. Dat "doosje" voor mn raam is voor de Noorse tol. Die heb ik sinds vorig jaar. In de beginjaren dat ik in Noorwegen was, vertelden de Noorse campingeigenaren mij dat ik rustig kon doorrijden (als er geen mogelijkheid was om cash te betalen) en dat toeristen er toch geen bericht van zouden krijgen. Maar sinds iets van 3 - 4 jaar geleden wisten ze me ineens te vinden en kreeg ik steeds flinke afrekeningen. Toen ik 2 jaar geleden ineens 2 boetes kreeg omdat ik de verkeerde tolpoort genomen had (gewoon niet goed opgelet had, zeg maar ...), was voor mij de maat vol en heb ik in Noorwegen dit "doosje" aangevraagd.

 

Zodra ik langs de "tolcamera's" rijd, gaat er een groen plusje branden en krijg ik een paar maanden later een totaalafrekening. Bovendien krijg je bij een aantal bruggen en ferry's korting. Prima dus.

De rit richting Harran is niet echt "om over naar huis te schrijven" en zeker met dit weer niet. In Svenningdal bezoek ik de gelijknamige camping nog even, maar dit is niet echt een succes. Wel jammer, want het is een leuke camping.

 

Na dit bezoek wordt het echt de hoogste tijd om even te gaan eten en even verder stop ik even bij een stroomversnelling. Het is inmiddels droog en dus ga ik na "de lunch" even samen met een bakkie koffie bij de stroomversnelling kijken.

Zo ... ik ga nu naar mn eindbestemming: Harran Camping. Om 15.30 uur rijd ik de camping op, maar helaas is de receptie gesloten. Voor dit soort situaties (en voor het maken van afspraken) is het echt superhandig dat ik een Noorse simcard heb, zodat ik niet steeds met internationale roamingkosten geconfronteerd wordt.

 

Er komt een meisje naar de receptie, maar helaas heb ik dit keer pech. De campingmanager is vanmorgen ziek naar huis gegaan en komt deze week niet weer terug. Tja, dan zit er niet anders op dan de contracten achterlaten. Het meisje helpt me met de informatie en even later ga ik op zoek naar een plekje. Op de camping is een wifi verbinding, maar ik krijg nog wel de opmerking mee dat "de wifi verbinding wat kuren vertoond". Nou inderdaad ....

 

Ik moet alle hulpmiddelen (versterkers) uit de kast halen en dan nog valt de verbinding steeds weg. Niet echt handig. Ik sta trouwens op nagenoeg precies dezelfde plek als 2 jaar geleden:

 

(ja sorry hoor ... met dit weer ga ik echt geen nieuwe foto's maken ...)

 

En dus weet ik dat de tv ook werkt. En dus zit ik even later met "een bak nasi" voor Masterchef.

De rest van de avond zit ik deels achter de laptop en deels voor de buis. Morgen het laatste stukje nog richting Stjordal (waar het vliegveld van Trondheim gevestigd is) en dan is Hennie weer bij me :-).

 

Donderdag 25 juni 2015.

 

Als ik wakker word ga ik me eerst even douchen en als ik in de stromende regen naar het sanitairgebouw loop, mis ik mn eigen heerlijke inloopdouche thuis toch wel heel errug :-) !

Terug in de camper even een broodje eten, uiteraard met een bakkie senseo en daarna even een planning maken voor vandaag. Want Hennie komt rond 16.30 uur aan op het vliegveld en naar het vliegveld is het nog ongeveer 2,5 uur rijden.

 

Even later heb ik mn keuze gemaakt .... de WIFI verbinding begint wel heel veel kuren te krijgen en bovendien moet OF de kachel aan OF ik ga er vandoor. Het wordt dus het laatste en dus vertrek ik even later richting Trondheim. Onderweg heb ik nog 2 campings op het programma staan. De 1e - Langnes Camping Grong - puur om even te kijken hoe de situatie daar nu is. De regen valt overigens echt met bakken uit de lucht, niet echt fijn weer om campings te gaan bezoeken. Maar bij aankomst op Langnes Camping is de receptie gelukkig geopend en de eigenaresse wordt opgetrommeld. Prrrima.

 

Het gesprek met de eigenaresse is prima en naar nu blijkt waait er een frisse wind over de camping. Nou fris zeker ...brrr....

De eigenaresse wil ook graag meer promotie ... ach, nou vooruit dan maar :-). En even later verlaat ik met 2 mooie contracten de receptie.

Wil je meer over informatie over Langnes Camping Grong, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/4607/vakantiewoning/nord-trondelag/noorwegen.

 

Ik vervolg mn reis verder zuidelijk. Onderweg neem ik het besluit om de eventueel nieuw op te nemen camping even voor Steinkjer te laten schieten en sms ik de eigenaresse van Koa Camping (ca. 1 uur vanaf het vliegveld) of het goed is dat ik daar even mn mails op haal. Eigenlijk weet ik het antwoord al en besluit ik dan ook maar door te rijden naar de camping. Net voordat ik dat de camping op rijd, krijg ik inderdaad antwoord dat het geen enkel probleem is. En dus zet ik de camper weer op dezelfde plek als 17 dagen geleden (toen ik mn trip naar de Lofoten hier begon):

... al is het weer nu wel iets anders ....

 

Ik zet de camper even aan de stroom want ik moet nog wat dingetjes printen en ben heeeeel erg toe aan een bakkie senseo. Ik ga eerst even een broodje eten, vervolgens even mn mail checken, daarna printen en rond 15.20 uur rijd ik van de camping.

Even verder leg ik nog een historisch moment vast. Mn km.teller heeft de 200.000km. bereikt:

Zo'n foto is natuurlijk ook handig om later nog een keer het moment van 100.000km. (Sicilie, maart 2010) en 200.000km. te kunnen terughalen.

Naarmate ik dichter bij Stjordal (waar het vliegveld van Trondheim ligt) kom, wordt het steeds drukker op de weg. Sjonge jonge ... het is gewoon 1 stroom auto's wat me tegemoet komt:

Even denk ik dat de vakanties of het weekend voor de Trondheimers al wat eerder is begonnen, maar even later - vlakbij Stjordal - zie ik de werkelijke oorzaak: bij een rotonde is een vrachtwagen geschaard en voor de rotonde staat een enorme file.

Aan "mijn kant" is er geen probleem en even later rijd ik het vliegveld op. Vorig jaar heb ik Hennie hier ook opgepikt en toen kon ik de camper nog vlak bij de uitgang krijgen, maar helaas .... ook hier hebben ze - net als in Bergen - een flinke slagboom welke alleen maar door taxi's en bussen kan worden gepasseerd en voor tijdelijk parkeren word je richting de parkeergarage gedirigeerd. Niet echt handig met de camper :-).

 

Wel is er een speciale plek voor voertuigen voor boven de 2,10m., maar ik kom er niet uit of ik hier de camper zo kan parkeren of dat ik een kaartje moet kopen en zo ja  ... waar ? En dus ga ik op zoek naar een ander plekje maar kom niet dichter bij de uitgang. Ik besluit uiteindelijk te stoppen bij het Shell tankstation omdat je deze - als je vanuit de uitgang de parkeergarage in loopt - van verre kan zien. Ik stuur Hennie even een smsje, maar ze komt uiteindelijk van een andere kant :-).

 

Onze eindbestemming voor vandaag is Oysand Camping, iets voorbij Trondheim. Ik heb de camping al gebeld, maar de eigenaar blijkt op vakantie en pas maandag terug te komen. Overnachten is echter geen probleem en dus rijden we even later bij het plaatsje Melhus Oysand Camping op. Bij mooi weer een geweldige plek, maar vreemd genoeg is het bijna nooit mooi weer als ik hier ben.

 

Ik meld me bij de receptie en even later hebben we de camper te plek, met een prachtig uitzicht over het fjord. Het is inmiddels al 18.00 uur, dus de hoogste tijd om even te gaan eten. Gisteren had ik al een flinke hoeveelheid macaroni gemaakt en dus is het eten vandaag zo klaar. Dit keer kijken we samen naar Masterchef :-). Daarna even afwassen en later op de avond check ik mn mail nog even. Morgen kijken we eerst even naar het weer en beslissen dan wat we gaan doen.

 

Vrijdag 26 juni 2015.

 

Dit keer gaat de wekker NIET om half 8 en slapen we lekker uit. Het weer is ook vandaag niet al te best en het lijkt er op dat het op onze potentiele eindbestemming van vandaag (Surnadal Camping) beter weer is. En dus vertrekken we even later.

Eerst ga ik hier op Oysand Camping nog even naar de receptie en tref daar de persoon welke ik gisteren ook al telefonisch had gesproken. Zij is op de hoogte van de contracten en even later is alles geregeld, prima.

 

Wil je trouwens meer informatie over Oysand Camping (Best Deal !!) kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/4393/vakantiewoning/sor-trondelag/noorwegen.

Het sanitair op de camping is overigens - eindelijk - gedeeltelijk vernieuwd en ziet er nu een stuk beter uit !

 

Onze volgende stop is Trasavika Camping in Viggja, iets verderop. Eigenaar John is aanwezig, gelukkig maar ... want vorig jaar heb ik hem niet gesproken en ging het niet goed met de contracten. Dit keer heb ik een prima gesprek met hem en zowel klant als ik zelf zijn tevreden ha ha. Tevreden loop ik weer richting camper en gaan we richting Surnadal, een ritje van bijna 1,5 uur.

 

Iets verderop (bij Orkanger) stoppen we even om een broodje te eten en rijden we daarna via Lokken en Rindal naar Surnadal. Daar aangekomen is het weer inmiddels behoorlijk opgeknapt en kunnen we zelfs buiten zitten in het zonnetje. Eigenaar Jarl is druk en we spreken af om morgen om tafel te gaan. De rest van de middag brengen we heerlijk buiten door (dat heb ik bijna nog niet kunnen doen deze reis ...) en gaan we tegen 18.00 uur met het eten aan de slag. Voor vandaag: pannekoekkkuuuhhhh.

 

Onder het eten kijken we naar de finale van Masterchef en zitten we nog even buiten te kletsen. Ook nu laten we het weer van het weer afhangen, maar misschien blijven we hier morgen nog een daggie.

 

Zaterdag 27 juni 2015.

 

Als we wakker worden kraakt de camper. En ja hoor ... als we de screens open trekken schijnt het zonnetje volop. Eerst even douchen en daarna buiten ontbijten. Toe maar .. het kan niet op.

Het weer is echt super en de plek is prima:

Ik heb eigenaar Jarl inmiddels weer even kort gesproken en we hebben afgesproken om tegen 14.00 uur in gesprek te gaan. De rest van de ochtend zitten we lekker in het zonnetje te lezen en gaan we na de lunch even lopend naar het centrum van Surnadal om wat boodschappen te doen. Vanwege de temperatuur en het feit dat er nauwelijks wind is, hebben we besloten om vanavond te gaan barbeknoeien en dus slaan we nog even wat extra dingetjes in.

 

Terug bij de camper is het inmiddels al bijna 14.00 uur en dus ga ik richting receptie voor het gesprek. Ik kan het goed vinden met Jarl en het gesprek is dan ook prima. De contracten worden verlengd en ik loop weer terug naar de camper.

Wil je meer informatie over Surnadal Camping (met volgend jaar zo goed als zeker nieuwe - mooi gelegen - kampeerplaatsen), kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2674/vakantiewoning/more-og-romsdal/noorwegen.

 

De rest van de middag genieten we van het zonnetje en de temperatuur is in de camper inmiddels opgelopen naar 28 graden:

Aan het eind van de middag steken we de barbecue in de hens :-) en de worstjes en hamburgers smaken prima. Zeker met een lekker pot bier erbij :-).

 

Zondag 28 juni 2015.

 

Vannacht hebben we weer prima geslapen en besluiten we vanmorgen redelijk op tijd te vertrekken. Onze eindbestemming voor vandaag is Bud en dat is een ritje van zo'n 2 uurtjes rijden. We moeten ook nog een fjord oversteken, maar die overtocht is op redelijk korte afstand van de camping en ik weet dat de veerboot elk half uur gaat. En dus rijden we rond 9.45 uur van de plek, legen nog even de wc-cassette en rijden richting Kvanne.

 

Het is er nu nog rustig:

Maar even later groeit de rij snel en kort daarna kunnen we de boot op. Kosten voor deze overtocht voor camper 6 - 7 m. inclusief bestuurder + extra passagier :-) NOK 203 oftewel 23. We gaan nog even naar het zonnedek want het weer is nog steeds geweldig:

Weer veilig aan wal volgen we de "70" richting Sunndalsora. Deze weg was iets van 5 - 6 jaar geleden afgesloten vanwege vallende rotsblokken en toen moest ik een flink eind omrijden. Nu is dat niet meer aan de orde want even voor Sunndalsora ligt er een behoorlijk lange nieuwe tunnel. En dus rollen we even Sunndalsora binnen, gooien daar de tank nog even vol en rijden verder richting Eidsvag en Molde.

 

Ruwweg tussen Eidsvag en Molde komen we dit leuke kerkje tegen:

De route loopt grotendeels langs het fjord en het uitzicht is zeer fraai:

 

Bij Molde aangekomen wordt met gele waarschuwingsborden aangegeven dat er "1-of-andere-tunnel" is afgesloten. Dat zou de onderzeetunnel bij het vliegveld van Molde kunnen zijn, of de tunnel welke we zo zouden willen nemen op de weg naar Bud (en de Atlanterhavsvegen). Even later zijn we bij de tunnel tussen Molde en Malmefjorden aangekomen en die is het niet :-). Sterker nog ...de tolpoortjes zijn weg ... zo, scheelt weer 2 x 20 NOK (want ik kom hier op de terugweg ook weer langs).

 

Even na 13.00 uur rijden we PlusCamp Bud op. De eigenaren zijn aanwezig, maar we spreken af om morgen om tafel te gaan en gaan op zoek naar een plekje. Normaal gesproken maakt me dit niet zo veel uit, maar als Hennie bij me is zitten we meer buiten en ook al ziet het weer er prima uit ... hier waait een fris windje en dan kun je maar beter uit de wind zitten. We vinden een mooi plekkie:

waarbij we naar meerdere kanten over zee kunnen kijken. Het prachtige receptie- annex sanitairgebouw zie je achter de camper.

En eigenlijk wil ik vanavond of morgenavond de berg op de achtergrond "beklimmen". Dat heb ik een paar jaar geleden ook gedaan en dat is met name 's avonds als ze de zon bijna ondergaat "op zee" een prachtig gezicht. Maar de weersvoorspellingen voor vanavond zijn niet best. En ook voor morgen wordt er niet echt goed weer voorspeld.

 

Nu is het echter nog steeds prachtig en dus genieten we volop van het zonnetje. Omdat we hier morgen ook nog blijven, besluit ik vandaag ook even een wasje te draaien. Wordt wel een keer tijd na 5 weken :-).

Om 16.00 uur is de wasmachine uitgedraaid en dient de luifel weer als wasrek. De wind zorgt ervoor dat het snel droogt en wij zitten - door al het wasgoed - ook nog wat uit de wind ha ha.

 

Rond 18.00 uur gaat mn keukenprinses met het eten aan de slag. Voor vandaag Mihoen .. .uiteraard met satesaus :-). Daarna even afwassen en vervolgens maken we nog even een korte wandeling over de camping en door het dorpje Bud. Daarna even een bakkie leut en vervolgens delf ik helaas weer het onderspit met Rummikub...

 

Maandag 29 juni 2015.

 

Zoals gezegd: vandaag blijven we hier. Eigenlijk om meerdere redenen ... ten 1e komt het beter uit met de planning, ten 2e hopen we nog steeds dat we vanavond wel de berg op kunnen en ten 3e heb ik behoorlijk wat werk liggen en is het sowieso maandags altijd een drukke dag met de boekingen en boekingsadministratie. Om 11.15 uur heb ik een afspraak met de eigenaresse en voor de tijd wilde ik eigenlijk een stuk verslag bijwerken .... maar helaas.

 

Het gesprek met de eigenaresse is prima, maar neemt even wat meer tijd in beslag doordat ik zaken aangaande de groep PlusCamp met haar moet bespreken. Terug in de camper kunnen we dan ook direct een broodje eten en even bijkletsen. De rest van de middag brengt Hennie de tijd door met lezen en ik met het printen van verlengingsnota's en het voorbereiden van de komende tijd te bezoeken campings.

 

Om 17.45 uur ga ik met het eten aan de slag. Voor vandaag: aardappels, groene kool, rode kool en shoarma. Onder het eten kijken we even Masterchef en na het eten een kopie van gisteravond: afwassen en daarna even een wandeling.

Om 20.30 uur kijken we nog even CSI en voordat we het in de gaten hebben is de avond zo weer voorbij. Morgen ga we weer een stukje verder.