Periode dinsdag 30 juni 2015 - vrijdag 3 juli 2015. Route Bud, Molde, Andalsnes, bezoek Trollstigen, Trollveggen (Andalsnes), Mandalen.

 

Dinsdag 30 juni 2015.

 

Vanmorgen gaan we eerst even douchen en terug in de camper even samen ontbijten. Daarna even mn mail checken en vervolgens eindelijk met mn verslag aan de gang.

Af en toe even een break voor een bakkie koffie en aan het eind van de ochtend maken we de camper klaar voor vertrek. Vandaag hoeven we trouwens niet ver te rijden, want onze eindbestemming is Molde en dat is zo'n 45 minuten rijden. Maar onderweg moet ik nog 1 camping bezoeken en dus zijn we even later onderweg naar Malmefjorden en rond 12.30 uur rijd ik Bjolstad Camping op.

 

De eigenaren zijn niet aanwezig en de dochter die ... eh .. is niet echt behulpzaam. De camping maakt zowel promotie bij Campingnavigator als voor de hytter bij Mol Travel, maar ze wil de contracten niet aannemen. Voor de goede orde: ik vraag haar niet om te tekenen, ik wil het alleen maar achter laten zodat haar ouders het kunnen tekenen en opsturen. Maar nogmaals: ze is niet echt behulpzaam en onverrichterzake vertrek ik weer.

 

In de camper eten we nog even een broodje en rijden vervolgens door naar Molde. Naarmate we dichter bij Molde komen, lijkt het weer wat op te knappen en als we Kviltorp Camping (de enige camping in Molde) oprijden is het nog steeds bewolkt, maar lijkt het zonnetje er wat door te komen. Eigenaar Terje is aanwezig en het gesprek met hem is prima. Beide contracten worden verlengd en hier overnachten is geen probleem. En dus zoeken we een mooi plekje op direct aan het fjord en genieten we van het inmiddels door de wolken schijnende zonnetje.

 

Helaas is het niet van lange duur ... want later op de middag klitten de wolken weer samen en wordt ook behoorlijk frisser. We maken nog 2 foto's van ons plekkie hier:

 

maar echt heel duidelijk zijn de foto's niet :-).

Dan maar even zo:

Op de voorgrond zie je een aantal kampeerplaatsen, maar de mooiste plaatsen liggen rechts in het midden van de foto ... direct aan het water. De plaatsen zijn verhard, maar er zijn ook een aantal tentplaatsen op het gras.

Daarnaast beschikt Kviltorp Camping over een flink aantal hytter, maar ook over zeer fraaie seahouses:

Wil je meer informatie, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2853/vakantiewoning/more-og-romsdal/noorwegen

 

Het eten (Spaghetti di Henni) verorberen we buiten en met dat prachtige uitzicht smaakt het nog lekkerderderderder....

De rest van de avond zitten we nog even achter de laptop en voor de buis ...

 

Woensdag 1 juli 2015.

 

Als we vanmorgen wakker worden regent het en dus gaat ons plan om naar het uitkijkpunt van Molde (Varden) te rijden de mist in. En dus gaan we later op de ochtend met de camper richting het centrum van Molde.

Eerst even wat boodschapjes halen en daarna even een enorm winkelcentrum in. Daar genieten we ook van een bakkie koffie met wat lekkers :-).

 

Vervolgens rijden we nog even door het centrum van Molde en eerlijk gezegd is dat groter dan ik had verwacht. Niet echt een autovrije winkelstraat, maar wel met behoorlijk wat winkels en terrasjes. Hier de camper parkeren gaat niet gemakkelijk, dus besluiten we de stad weer uit te rijden en richting onze eindbestemming van vandaag: Mjelva Camping in Andalsnes te rijden.

 

We duiken bij Molde de onderzeetunnel in en deze tunnel stond inderdaad op de grote gele borden (welke we zondag zagen) vermeld dat ie gesloten was wegens werkzaamheden. Maar gelukkig is de tunnel alleen van 18.00 - 6.00 uur gesloten en kunnen we er nu wel door. We rijden door naar de haven van Solsnes waar we met de veerboot moeten. En die komt er net aan:

En dus kunnen we nagenoeg direct de boot op. Kosten NOK 220 = 25 voor een camper van 6 - 7 meter en 2 personen. De overtocht duurt slechts 10 - 15 minuten en even later rijden we vanuit Afarnes richting Andalsnes. We twijfelen even of we onderweg zullen gaan lunchen, maar besluiten door te rijden naar Mjelva Camping. Daar melden we ons bij de receptie en spreken af om over een uurtje om tafel te gaan. En dus zetten we de camper te plek en hebben we eindelijk tijd voor een broodje !

 

Na de lunch ga ik richting receptie voor het gesprek en 3 kwartier later is alles weer geregeld en ga ik weer terug richting de camper. Met een bakkie leut genieten we van het geweldige uitzicht hier:

 

Wil je meer info over Mjelva Camping, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2667/vakantiewoning/more-og-romsdal/noorwegen.

 

En zoals je ziet is het weer behoorlijk opgeknapt en loopt de temperatuur ook behoorlijk op. En dus genieten we nog even buiten in het zonnetje en ga ik later op de middag nog even mn mail checken en vervolgens met het eten aan de slag. Voor vandaag aardappels, groene kool, rode kool en shoarma (kopie :-). Ook dit keer eten we weer buiten want het is echt heerlijk weer. Ook de rest van de avond zitten we grotendeels buiten en later op de avond nog even voor de buis.

 

Donderdag 2 juli 2015.

 

Oei ... als we wakker worden is het al behoorlijk warm. Voorspelling voor vandaag: 28 graden ! Maar op tijd weg dacht ik zo ...

Uiteindelijk vertrekken we nog iets eerder dan de bedoeling is omdat de WIFI verbinding kuren vertoond en dus rijden we even later de camping af en gaan we richting de Trollstigen.

 

Allereerst gaan we PlusCamp Trollstigen Camping bezoeken. De eigenaar weet dat ik kom, maar is - zoals altijd - druk en hij moet nog even iemand "van de berg halen" (hij runt ook het restaurant "bovenop" de Trollstigen). Als hij terug komt, zitten er inmiddels 4 mensen te wachten, maar uiteindelijk neemt hij alle tijd voor het gesprek en even later is alles geregeld.

 

PlusCamp Trollstigen ligt aan de voet van de Trollstigen en de dichtst bij de Trollstigen gelegen camping. Hier poseert eigenaar Edmund voor het restaurant, annex receptie, annex touristenshop:

Wil je meer info, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2655/vakantiewoning/more-og-romsdal/noorwegen.

 

Het is voor mij al weer een hele tijd geleden en omdat Hennie nu bij me is, "gaan we even naar boven". Nu moet je weten dat je zo niet boven bent, want de Trollstigen telt maar liefst 11 haarspeldbochten en een stijgingspercentage van 9%. Maar de meeste tijd ben je kwijt met het laten passeren van tegemoet komende campers en touringcars. Want die kunnen elkaar hier bijna nergens passeren en dus moet je geduld hebben, maar ja ... dat moet je in Noorwegen toch :-).

 

Vanaf de camping gaat het al direct de hoogte in en stoppen we iets verder om even rustig van het uitzicht te genieten. Op het parkeerterrein is al direct duidelijk dat het mooi weer is:

Al is het - helaas - wel iets bewolkt. De watervallen zijn op dit moment enorm spectaculair en als we over deze brug (hieronder) rijden hebben de ruitenwissers moeite om het watervalwater :-) van de ramen te wissen.

Ik hoorde het zo straks al van de eigenaar van Trollstigen Camping. Er ligt nog steeds heel veel sneeuw op de bergen (in mei en begin juni kan de Trollstigen 's morgens zelfs nog afgesloten zijn vanwege gladheid c.q. sneeuw) en dat begint met deze temperatuur natuurlijk snel te smelten. Op onderstaande foto lijkt de waterval zelfs op de camper te vallen:

Tja .... en ook de wielrenners houden het niet droog:

Eenmaal boven is het inderdaad ggggiiiiigggaadruk, maar vinden we nog een plekje voor de camper en gaan we richting het uitkijkpunt:

Op de foto is het niet helemaal goed te zien, maar het linkerstuk (links van die witte muur zeg maar ...) "hangt in de lucht". Toen de mensen op het uitkijkpunt mij aan zagen komen renden ze helemaal van het linkerstuk af ha ha (grapjuh). En dus hadden we genoeg ruimte om onszelf op de foto te (laten) zetten:

 

Het uitzicht is adembenemend:

Met in de verte kleine campertjes omhoog kruipend:

o

 

Op de 2e foto hierboven zie je hoe zo'n touringcar door de bocht kruipt ...

We lopen weer terug richting het restaurant en op deze foto is goed te zien hoeveel sneeuw hier nog ligt:

We genieten nog even van een bakkie koffie en wat lekkers :-) en lopen daarna weer richting camper en beginnen aan de afdaling. Een half uurtje later zijn we weer veilig beneden en draaien weer even later de E136 op richting Dombas. Maar een klein stukje hoor, want Trollveggen Camping ligt iets verder rechts van de weg. Werkelijk schitterend gelegen tussen indrukwekkende bergen.

 

Eigenaar Trygve weet dat we komen en de ontvangst hier op Trollveggen Camping is zoals altijd: zeer hartelijk !

We spreken af om later vanmiddag om tafel te gaan (voor zaken), zodat we eerst even een plekkie kunnen zoeken. En dus hebben we even later de camper te plek en gaan we - in het zonnetje - even een broodje eten. En daarna moet ik echt eerst even aan het werk, want vanmorgen heb ik mn mail niet kunnen checken en het is - nog steeds - behoorlijk druk met boekingen.

 

Rond 16.00 uur ga ik richting receptie en het gesprek met Trygve is super. Ik kan het heel goed met m vinden en hij heeft groot nieuws. Hij is gestopt met de Camping Cheque en dus stappen we nu - uiteraard :-) - over op de Best Deal Campingcard. Klant tevreden en moi tevreden en na het gesprek loop ik weer terug richting camper (en Hennie :-). Trygve vroeg nog hoe lang we bleven ... toen ik zei dat we morgen weer verder gingen, leek hij zelfs teleurgesteld ha ha.

 

Het is nog steeds heerlijk weer en dus eten we opnieuw buiten en ook na de afwas genieten we buiten van het weer en vergeten we zelfs de tijd. Om 23.00 uur zitten we nog steeds buiten (Rummicub) en de buitenlucht doet me goed, want ik win zelfs 2x ha ha.

Morgen gaan we weer verder. Hennie vertrekt overmorgen vanaf Alesund en morgen gaan we vast "iets die kant op".

 

Vrijdag 3 juli 2015.

 

Het was vannacht nog lang warm, maar helaas is het vanmorgen bewolkt en fris...

En dus kruip ik nog even achter de laptop en later op de ochtend knapt het ineens op en gaat Hennie even een rondje doen met de camera .... Dit is ons plekkie hier:

En overal waar je kijkt: enorme bergen ...

De berg hier (foto beneden) op de achtergrond is maar liefst 1.700 meter hoog !

Langs de camping loopt een kolkende rivier die - gelukkig - behoorlijk diep ligt en het water is niet alleen ijskoud (smeltwater), het ziet er ook koud uit:

We nuttigen nog even een paar broodjes:

En gaan vervolgens weer op pad. Wil je trouwens meer informatie over Trollveggen Camping, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2854/vakantiewoning/more-og-romsdal/noorwegen.

 

Onze eindbestemming voor vandaag ligt op slechts een half uurtje rijden. Maar we moeten eerst in Andalsnes nog even wat boodschapjes doen en tanken en duiken vervolgens even buiten Andalsnes een 6km. lange tunnel in.

Om 15.00 uur rijden we Mana Camping op in Mandalen. Mooi gelegen tussen Andalsnes en Alesund en ideaal om bijv. Molde, Andalsnes, Geiranger en de Trollstigen te bezoeken.

 

De eigenaar is aanwezig en dus kunnen we direct in gesprek. Dat verloopt dit keer zeer moeizaam, maar uiteindelijk zijn we het eens. Hier overnachten is geen probleem, maar als we de camper te plek hebben begint het te regenen. En het was nou juist de bedoeling om hier te overnachten om wat foto's te maken. Dat gaat (ook later) niet lukken en daarom in overleg met de eigenaar even wat foto's "geshopt":

Mana Camping ligt direct aan het fjord en de camping heeft zeer goede "visvoorzieningen". Een eigen haven, boten te huur en een visschoonmaakplaats. Maar het uitzicht is ook gewoon heeeeelemaal geweldig. Een aantal jaren geleden stond ik direct aan het water:

en dan kun je hier echt helemaal wegdromen ....

Wil je meer informatie over deze mooi gelegen camping met goede sanitaire voorzieningen, kijk dan even op: http://www.vakantiewoningen-in-europa.nl/2656/vakantiewoning/more-og-romsdal/noorwegen.

 

Helaas hebben we de camper niet helemaal goed neergezet. Een boom blokkeert de tv-ontvangst en dus zit er 's avonds (na een paar heeeeeeerlijke pannuhkoekuh) niets anders op dan een potje rummikub. Morgen rijden we het laatste stuk richting Alesund.